Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (191) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (125) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (85) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

неделя, 3 юни 2012 г.

Най-бързите вкусни банички с готово бутер тесто


Това е една предпочитана от мен закуска, защото е много бърза , а пък се харесва на всички, които са опитали!





Продукти 
за 32 броя
  • 1 кг маслено тесто Белла
  • 2 яйца
  • 150 г сирене
  • 50 г кашкавал
  • 1 яйце, разбито с лъжица вода, за намазване
  • 2-3с.л.сусамови семена


 Приготвяне

  • ако е замразено, тестото се размразява в хладилник от предната вечер или за 2 часа на стайна температура.Трябва да се запази студено.
  • разстила се и се нарязва на правоъгълници (32)
  • крайщата н аправоъгълниците се намазват с разбитото яйце
  • яйцата се разбиват и се смесват с натрошеното сирене  и настъргания кашкавал
  • от тази смес се поставя по 1/2 ч.л. върху всяко правоъгълниче
  • завиват се на рулце и се притискат отстрани
  • поставят се в тава, не е необходимо мазане
  • намазват се с разбитото с вода яйце и се наръсват със сусама
  • пекат се за 15 минути в предварително загрята на 220 С фурна с вентилатор, до зачервяване
  • изваждат се и се сервират топли

18 коментара:

  1. Чудни са, Сонче! Много вкусно изглеждат!

    ОтговорИзтриване
  2. Не знаех, че вече продават готово маслено тесто.. много хубаво, вече има опция и за по-мързеливо готвене :) Много добре изглеждат баничките, ще го имам впредвид и аз занапред.

    ОтговорИзтриване
  3. Много ми харесаха Сонче толкова апетитни са станали че се олях:)))
    Аз също не съм виждала маслено тесто но ще потърся да направя.
    Прегръдки за хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да разсея недоразумнието - маслено тесто е познатото на всички бутер тесто на Белла.

      Изтриване
  4. .•°`♥✿⊱╮
    ❤♡
    Muito rápidos e deliciosos.
    Boa semana!
    Beijinhos.
    Brasil.
    °º °♫♫♪¸.•°`

    ОтговорИзтриване
  5. Пробвах рецептата,много вкусни станаха ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви, Илиян, много се радвам , че ви е харесала рецептата и че споделихте! Поздрави , желая ви успех!

      Изтриване
  6. Баничките са супер!!!бравос

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ви за споделеното, зарадвахте ме! Да ви е сладко! Поздрави!

      Изтриване
  7. Боже,Боже,какви хора,да не знаят какво е бутер-ами бутер е масло,ех Сонче,благодаря за рецептата.Почвам ги ей сега,поздрави.Дори от Бургас

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :), Да ви е сладко, поздрав на Бургас!

      Изтриване
  8. Направих ги страхотни са ! Благодаря Сонче!

    ОтговорИзтриване
  9. Сусамът е отлична идея!

    ОтговорИзтриване
  10. Здравейте. Всеки път, като правя бутерки ,тестото ми горчи! Къде бъркам?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Снежана! Най-вероятно тестото е старо.Аз се старя да купувам само ОХЛАДЕНО, не замразено.Замразеното понякога е няколко пъти размразявано и дори да е в срок на годност, може да не е добро.За друга причина не мога да се сетя. Поздрави!

      Изтриване
  11. Да, вероятно е това. Винаги го купувам замразено. Много благодаря за отговора.
    П.С. Благодаря, че споделяте прекрасните си рецепти :)

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...