След Пилешко филе с боровинков сос и бадеми, което направо ни очарова, и мен и главният дегустатор, продължавам серията с месо и плодов сладко-кисел сос.Сега вкусът е обогатен и от сиренето и чесъна, а сосът е с кайсиев аромат.
Комбинацията се оказа много добра. Всичко е въпрос на вкус, аз май харесах повече соса с червени боровинки! А пък съпругът ми малко не долюбва ''смръдливите'' френски сирена и предложи вътре да е само кашкавал:)! Така че, ( отнася се за тези , на които им се вижда сложно), давайте смело, може всякакви комбинации! Ястието се приготвя много бързо и лесно и търпи вариации.Ето и рецептата:
Продукти
Калории - общо за 1 порция
Комбинацията се оказа много добра. Всичко е въпрос на вкус, аз май харесах повече соса с червени боровинки! А пък съпругът ми малко не долюбва ''смръдливите'' френски сирена и предложи вътре да е само кашкавал:)! Така че, ( отнася се за тези , на които им се вижда сложно), давайте смело, може всякакви комбинации! Ястието се приготвя много бързо и лесно и търпи вариации.Ето и рецептата:
Продукти
за 2 порции
- 2 бр пилешки филета г
- пресен или сух босилек
- черен пипер, чесън на прах
- сокът от половин лимон
- 62 г камамбер( 1/2 опаковка)
- 2-3 с.л.брашно
- 1 яйце разбито с вилица
- ароматни трохи
- (1 филия хляб се запича, стрива се на трохи и се добавят черен пипер, червен пипер, босилек, чеснов прах и други подправки по избор - риган, майорана)
- масло за намазване на тавичката
- 3 с.л. бяло вино
за кайсиевия сос
- 1 с.л.масло
- 1/2 главичка кромид
- 3-4 сухи кайсии
- 1 с.л.вино
- 1 ч.л.захар(може и без)
- 1с.л. нишесте
- 250 мл вода
- сол
- 1 стрък пресен чесън
Калории - общо за 1 порция
Приготвяне
- филенцата се начукват леко до изтъняване(може под фолио, за да не се скъсат)
- наръсват се с лимоновия сок , черен пипер, босилек и чеснов прах
- оставят се за около 30 минути в хладилника
- изваждат се и в средата се поставя нарязаното на лентички сирене
- загъват се на рулце, като се притискат за добро оформяне
- овалват се много добре в брашно
- потапят се в яйцето и след това в ароматните трохи
- рулцата се прехвърлят внимателно в предварително намазаната с масло тавичка
- пече се на 180 С за 15 минути и в тавата се налива виното
- пече се за още 15 минути или до златисто
- кайсиите се нарязват н апарчета , заливат се с 250 мл гореща вода
- нишестето се разтваря в 2-3 с.л.вода
- в малка съдинка се загрява маслото и в него се задушава много дребно нарязания кромид, до омекване
- добавят се кайсиите заедно с водата, в която са стояли
- готви се за 1-2 минути и се прибавя се разтвореното нишесте, сол, захар и накрая виното
- вари се за 2-3 минути при непрекъснато разбъркване
- накрая се добавя нарязания на дребно пресен чесън
- рулцата се разрязват и се заливат с кайсиевия сос
СОНЧЕ,СТРАХОТИЯ СИ ИЗМАЙСТОРИЛА НАПРАВО!
ОтговорИзтриванеМного ми хареса, а соса оххххх ..прелест!
Прегръдки за хубав слънчев ден!
Приветствам избора на камамбер пред този на синьото сирене,също не съм му любител!Сосът е великолепен и изобщо цялото блюдо е много изискано и със страхотен вкус!
ОтговорИзтриванеХубав и слънчев ден,Соня!
Благодаря ви , Здравче, Роси, повдигам глава и се усмихвам, че ми е приятно от вашите коментари!Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеСонче, като видях кайсии и много ти се зарадвах на публикацията. Току що получиха кайсии колежките в магазина :) видях, че твоите са сушени, но си мисля, че и с пресни ще стане. А пилешко филе със сирене кой не обича :)
ОтговорИзтриванеМного апетитно изглежда!
Хубав и слънчев ден!
Разбира се, че може и с пресни, само малко захар ще трябва.Аз имах едни изостанали сушени кайсии и ги използввах.Благодаря за посещението!Хубав ден !
Изтриване