Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (191) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (125) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (85) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

понеделник, 28 май 2012 г.

Пилешко филе на фурна, с плънка от камамбер, хрупкава ароматна коричка и кайсиев сос

След  Пилешко филе с боровинков сос и бадеми, което направо ни очарова, и мен и главният дегустатор, продължавам серията с месо и плодов сладко-кисел сос.Сега вкусът е обогатен и от сиренето и чесъна, а сосът е с кайсиев аромат.


Комбинацията се оказа много добра. Всичко е въпрос на вкус, аз май харесах повече соса с червени боровинки! А пък съпругът ми малко не долюбва ''смръдливите'' френски сирена и предложи вътре да е само кашкавал:)! Така че, ( отнася се за тези , на които им се вижда сложно), давайте смело, може всякакви комбинации! Ястието се приготвя много бързо и лесно и търпи вариации.Ето и рецептата:

 Продукти
 за 2 порции

  • 2 бр пилешки филета  г
  • пресен или сух босилек
  • черен пипер, чесън на прах
  • сокът от половин лимон
  • 62 г камамбер( 1/2 опаковка)
  • 2-3 с.л.брашно
  • 1 яйце разбито с вилица
  • ароматни трохи
  • (1 филия хляб се запича, стрива се на трохи и се добавят черен пипер, червен пипер, босилек, чеснов прах и други подправки по избор - риган, майорана)
  • масло за намазване на тавичката
  • 3 с.л. бяло вино
( аз ползвам за готвене един пелин, изключително ароматен и винаги дава добър резултат)

за кайсиевия сос
  • 1 с.л.масло
  • 1/2 главичка кромид
  • 3-4 сухи кайсии
  • 1 с.л.вино
  • 1 ч.л.захар(може и без)
  • 1с.л. нишесте
  • 250 мл вода
  • сол
  • 1 стрък пресен чесън

Калории - общо за 1 порция




Приготвяне
  • филенцата се начукват леко до изтъняване(може под фолио, за да не се скъсат)
  • наръсват се с лимоновия сок , черен пипер, босилек и чеснов прах
  • оставят се за около 30 минути в хладилника
  • изваждат се и в средата се поставя нарязаното на лентички сирене
  • загъват се на рулце, като се притискат за добро оформяне
  • овалват се много добре в брашно
  • потапят се в яйцето и след това в ароматните трохи
  • рулцата се прехвърлят внимателно в предварително намазаната с масло тавичка
  • пече се на 180 С за 15 минути и в тавата се налива виното
  • пече се за още 15 минути или до златисто
кайсиев сос
  • кайсиите се нарязват н апарчета , заливат се с 250 мл гореща вода
  • нишестето се разтваря в 2-3 с.л.вода
  • в малка съдинка се загрява маслото и в него се задушава много дребно нарязания кромид, до омекване
  • добавят се кайсиите заедно с водата, в която са стояли
  • готви се за 1-2 минути и се прибавя се разтвореното нишесте, сол, захар и накрая виното
  • вари се за 2-3 минути при непрекъснато разбъркване
  • накрая се добавя нарязания на дребно пресен чесън
  • рулцата се разрязват и се заливат с кайсиевия сос




5 коментара:

  1. СОНЧЕ,СТРАХОТИЯ СИ ИЗМАЙСТОРИЛА НАПРАВО!
    Много ми хареса, а соса оххххх ..прелест!
    Прегръдки за хубав слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Приветствам избора на камамбер пред този на синьото сирене,също не съм му любител!Сосът е великолепен и изобщо цялото блюдо е много изискано и със страхотен вкус!
    Хубав и слънчев ден,Соня!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ви , Здравче, Роси, повдигам глава и се усмихвам, че ми е приятно от вашите коментари!Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Сонче, като видях кайсии и много ти се зарадвах на публикацията. Току що получиха кайсии колежките в магазина :) видях, че твоите са сушени, но си мисля, че и с пресни ще стане. А пилешко филе със сирене кой не обича :)
    Много апетитно изглежда!
    Хубав и слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се, че може и с пресни, само малко захар ще трябва.Аз имах едни изостанали сушени кайсии и ги използввах.Благодаря за посещението!Хубав ден !

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...