Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (191) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (125) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (85) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

понеделник, 7 май 2012 г.

Торта с ягоди, сметана и крем сирене





Продукти
 за балатовете 26 см
  • 6 яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 100 г масло
  • 1 ч.ч. брашно
  • 1 п. бакпулвер
  • ванилия
  • 3-4 с.л.какао
  • портокалова кора
  • есенция коняк
за крема
  • 175г (1 оп.) крем сирене Филаделфия
  • 250 мл течна животинска сметана 30% масленост или сладкарска сметана за разбиване
  • 3 с..л  пудра захар
  • ванилия
  • 350 г ягоди + няколко ягоди за украса
 150 мл прясно мляко с една лъжица захар за напояване на блатовете
шоколадово покритие
  • 1/2 бурканче ягодово сладко, пасирано
  • 150 г шоколад
Калории - общо 5587 Ккал
 за 1 порция  349 Ккал
за 16 порции
Приготвяне

  • приготвят се 2 тавички с диаметър 26 см, като се застилат с хартия за печене
  • яйцата се разбиват със захарта до побеляване
  • прибавя се стопеното масло, пресятото брашно, бакпулвера, ванилията и какаото
  • разбърква се внимателно
  • добавят се портокаловата кора ( настъргана) и есенцията, разбърква се отново
  • изсипва се по равно в двете тави и се заглажда с лъжица
  • пече се на 180 С без вентилатор за 30 минути или до суха клечка
  • изваждат се блатовете и се оставят да изстинат 
  • ягодите се нарязват и се поръсват с 1 с.л.захар и малко портокалов сок
  • крем сиренето се разбива със захарта, добавя се сметаната и се разбива до твърд крем
  • първият блат се поставя в тортена чиния и се наръсва с половината мляко
  • отгоре се подреждат ягодите, а върху тях се намазва сметановия крем
  • отгоре се поставя втория блат и се сиропира с останалото мляко
  • намазва се с пасираното ягодово сладко
  • шоколадът се разтопява на микровълновата фурна и с него се залива тортата
  • отгоре се украсява с ягоди
трябва да се приготвят предварително, че глазурата ми се стегна много бързо и после се наложи да правя допълнителна за да залепвам ягодите:) защото не си ги бях нарязала

8 коментара:

  1. Сонче, да ви е жива и здрава рожденничката! Да сбъдне мечтите си и да е много щастлива! Прекрасна е тортата - сочна и ароматна! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за пожеланията ,Габи!Хубава седмица!

      Изтриване
  2. Прекрасна торта , Соня! мНОГО СОЧНА И сладка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Траяна!Наистина беше много вкусна!ХУбаво начало на новата седмица ти желая!

      Изтриване
  3. Обожавам крема сирене в сладкиши и съм сигурна че е много вкусна.Страхотно си я накиприла много апетитна.
    Прегръдки и хубав след обяд Сонче!

    ОтговорИзтриване
  4. Ето я и тортата!:) Сонче, още веднъж поздрави на рожденничката! А като гледам рецептата, тази торта е неустоима! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Неустоима торта! Черпя се здравето на рожденичката и пожелавам много здраве и много слънце;) Много е цветно тук!

    ОтговорИзтриване
  6. Разкошна е станала тортата!
    Аз скоро намерих подобен тип рецепта - с какао и шоколадов сос и съм си я набелязала за другата седмица.

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...