Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

събота, 28 април 2012 г.

Баварска ябълкова тарта с крем сирене

Лесен и вкусен сладкиш, особено ако се използва готова подложка.

източник тук

Продукти

за тестото на основата
за форма 22-24 см
  • 60 г бланширани обелени бадеми или готово бадемово брашно
  • 140 г пшенично брашно
  • 50 г захар
  • 110 г студено масло
  • 1/4 ч.л. сол
  • 2 с.л. вода 
 за пълнежа
  •  250 г крем сирене
  • 1/4 ч.ч. захар
  • 1 яйце
  • 1 п.ванилия
за отгоре(топинг)
  • 3 с.л. захар
  • 1/2 ч.л. канела
  • 3 ч.ч. нарязани на тънки резени ябълки
  • инд.орехче
  • 1/4 ч.ч. филирани (нарязани) бадеми


 Калории - общо
 за 1 порция

 Приготвяне

за приготвянето на основата съм писала подробно тук
  • бадемите се смилат в блендера
  • добавя се пресятото брашно и се разбърква
  • сипва се захарта и се пулсира няколко пъти блендерът
  • маслото се нарязва на много малки парченца и се добавя при брашното
  • блендерът се пулсира няколко пъти за по 1-2 секунди
  • по малко , постепенно се добавя водата, като след всяко добавяне се пулсира по няколко пъти
  • полученото тесто се изважда и се оформя на топка
  • увива се във фолио и се оставя в хладилник за 30  минути или повече
  • охладеното тесто се разточва внимателно  на по-голям кръг отколкото е тавичката за печене
  • използва се фолио и хартия за печене за по-лесно прехвърляне в тавата (разточва се между два пласта фолио, маха се горното и на негово място се поставя хартия за печене , отрязана според големината на тавичката, хваща се долното фолио , заедно с тестото и хартията и се обръща върху формата за печене
  •  притиска се и се оформя с борд по стените на формата за печене
  • пече се на 200 С до златисто
Колкото по-тънко е разточено тестото, толкова по-хрупкава е ''бисквитката''.
  • крем сиренето се разбива със захарта, яйцето и ванилията
  • получената смес се изсипва върху изстиналата основа
  • ябълките се смесват в дълбока купа със захарта и подправките, разбърква се добре и се подреждат красиво върху крема
  • пече се 35 минути  и се наръсва с бадемите
  • пече се още около 10 минути или до готовност
сервира се със сметана




3 коментара:

  1. Сонче,много ми хареса тази тарта.........На външен вид изглежда непретенциозна,но подозирам че е голяма вкусотия!
    Скоро ще я пробвам!Прегръдки от мен:)

    ОтговорИзтриване
  2. Сонче, то си е почти като тарт-чийз с ябълки, много примамливо предложение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Иглика, наистина беше много вкусно, а е малко подминавана кати рецепта в блога! Затова я акцентирах! Поздрави!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow