Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (192) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (125) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

сряда, 25 април 2012 г.

Пиле с къри и картофи по китайски

Предлагам ви още една рецепта, от книгата  ''Китайска кухня''.
Обичам аромата на къри.От предлаганите готови смеси къри предпочитам да купувам мадраско.




Продукти
за 2 порции

  • 300 г пилешко месо без кост
  • 100 г картофи
  • 30 г кромид лук
  • 50 мл вино
  • 50 мл вода
  • 10 г къри (2 -3 с.л.)
  • 1 с.л. нишесте
  • 2 с..л. олио за пържене


 Калории - общо 866 Ккал

за 1 порция  433 Ккал



Приготвяне

  • месото се нарязва на малки хапки, картофите  се режат на тънки лентички, а лукът на филийки
  • картофите се запържват в тиган до златисто, изваждат се и се оставят настрани( аз използвам дълбока тенджера за китайските ястия, вместо уок)
  • в същата мазнина се задушава лукът, докато омекне и се изважда
  • огънятсе засилва и в тигана се изсипват месото, виното и водата, разбърква се, посолява се, огънят се намалява и се оставя да ври няколко минути, до готовност на месото
  • прибавят се картофите, лукът и кърито
  • нишестето се разбърква с малко вода и се прибавя в тигана
  • разбърква се няколко пъти и се отръпва от огъня


14 коментара:

  1. Интересна рецепта! Бих я пробвала, предполагам ще стане и с крехко нетлъсто свинско месце. След ваканцията се залавям и ще видим :)
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще стане, само на свинското може малко повече време да му трябва!Поздрави!

      Изтриване
  2. Много вкусно ухае тук,а мадраското къри ми е слабост и на мен,Сонче!
    Лека нощ и прекрасно утре!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за визитата, Роси!Поздрави!

      Изтриване
  3. Ястието ми хареса,Соня!Обичам пилешко ,не съм го приготвяла с къри.
    Ще пробвам,благодаря за идеята!
    Поздрави и слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пробвай, ще се изненадаш!Поздрави!

      Изтриване
  4. Ох, Сонче, ама много вкусно готвиш тези китайски ястия! Отново страхотна рецепта!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Обичам китайско !Още не съм показала най-добрите:)!

      Изтриване
  5. Сонче с тези твоите китайски вкусотии ме караш да съжалявам ,че не си ми по наблизо.:)))
    Страхотно ястие!
    Прегръдки и хубав топъл ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Заповядай лятото на Бетоловото, да видиш колко е красиво!

      Изтриване
  6. Винаги съм била почитателка на китайската кухня :) Много ти благодаря за прекрасната рецепта!

    ОтговорИзтриване
  7. Дано е същото ястие,което предлагат в ресторантите.Обичам го,а се опитвам с месеци да намеря рецептата.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Маргарита! Ще се радвам, ако споделите за резултата! Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...