Етикети

авокадо (3) агнешко (8) американска кухня (61) аспержи (3) бадеми (1) банани (1) баница (30) без глутен (28) Бетоловото (15) боровинки (1) броколи (4) бутер тесто (22) българска традиционна кухня (147) великден (3) гарнитура (31) гост (9) гостуване (1) гъби (2) десерт (1) десерти (224) домашно консервиране (6) дребни сладки (37) дулче де лече (3) есен (32) желирано (40) за празник (124) заек (5) закуски (68) запеканка (10) италианска кухня (35) кайма (25) кайсии (9) карамел (2) картофи (22) карфиол (1) кекс (1) кексчета (27) киноа (3) китайска кухня (8) кифлички (13) козунак (11) кокос (11) кремове (42) крок пот (11) круши (10) лесно (137) лимон (1) лимони (1) манго (1) мед (1) меню (1) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) овес (1) основни ястия (158) паста (21) патица (4) пилешко (51) пити (19) плодове (77) постно (39) праз (12) празник (11) предястие (65) пуйка (1) пътешествие (11) риба (24) рикота (2) с мая (28) салата (15) свинско месо (34) сладкиш (103) сладолед (1) сос(дип) (1) спанак (31) супа (32) суфле (1) тайландска кухня (1) тестени (64) тиква (9) тиквички (19) торта (64) френска кухня (34) хлебопекарна (6) хлебчета (7) череши (11) чиа (3) чийзкейк (24) чия (2) шкембе (1) шоколад (42) ябълки (17) ягоди (33) яйца (7) ястия без месо (47) ястия с пилешко филе (36) ястия с телешко месо (16)

търся в този блог

вторник, 24 април 2012 г.

Фетучини Алфредо с пиле - паста със сметанов сос

Фетучините са вид италианска паста от твърда пшеница, на тънки ленти, навити на руло.Тази рецепта има много варианти, сос Алфредо може да се приготви със сметана, със сметана и мляко, с мляко и брашно, с мляко и крем сирене и пармиджано.Сосът носи името наAlfredo Di Lelio, който е италиански ресторантьор, притежавал ресторант в Рим в началото на 20 век.
В  американския вариант сосът Алдредо често се комбинара със зеленчуци (броколи), пилешко и скариди.


 Аз използвах сметана и прясно мляко и добавих лук, пилешко филе и грах. Ароматно заради маслото, чесъна и виното, с богат вкус на сметана и сирене.
 

 Продукти 
 за 2 порции

  • 150 г фетучини
  • 1 с.л.масло + 1 с.л. зехтин
  • 200 г пилешко филе
  • 1 с.л. масло + 1 с.л. зехтин
  • 1 глава стар лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1-2 с.л. ароматно бяло вино
  • 1 каф.чашка замразен грах
  • 100 мл сметана
  • 100 мл прясно мляко
  • сол, черен пипер
  • 50 г настърган кашкавал

 Калории - общо 1677 Ккал
на 1 порция   838 Ккал

 Приготвяне

  • пастата се сварява според указанията на опаковката .н амоята пишеше 5 минути, но на мен ми се видя ного малко и я варих 7 минути
  • отцежда се и се измива със студена вода
  • през това време месото се нарязва на лентички
  • в тигамн се загряват 1 с.л. масло и 1 с.л. зехтин
  • месото се запържва за 3-4 минути до златисто, изважда и се оставя настрани
  • в същия тигансе добавят по 1 с.л.масло и зехтин и се заушават нарязаните на ситно кромд лук и чесън, добавя се виното и готвенето продължава до омекване на лука
  • прибвя се замразения грах и се разбърква
  • добавят се сметаната и млякото, разбърква се до завиране
  • прибавя се половината настърган кашкавал и се бърка до разтопяването му.Ако стане много гъсто, може да с еразреди с малко вода от варенето на пастата
  • отдръпва се от огъня и се изсипва месото в соса
  • фетучините се разпределят в чинии, а върху тях се изсипва от соса и се наръсва настърган кашкавал

12 коментара:

  1. Ооооо Сонче Изглежда толкова апетитно. Благодаря ти, че сподели с нас!
    Хубав и слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Вкусотийка, а и няма как иначе, щом е приготвено от теб!:)

    ОтговорИзтриване
  3. УХХХ ..че красиво и пъстро си го направила...
    Прекрасно предложение Сонче,ухае невероятно.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусно ястие и толкова красиво поднесено!
    Веднага ме плени!Поздравления!
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Вълшебно изглежда пастата ,Сонче и знам много вкусно !
    Хубава вечер и прегръдка от мен !

    ОтговорИзтриване
  6. Ммм, любимото ми :) Не бих отказала една порция - много обичам комбинацията на пиле със сметана, а с паста съм сигурна, че е още по-вкусно. Сонче изглежда страхотно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря Дианка, Кенди, Здравче, Ваня, Мира, Габи, много сте мили!Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  8. Пооздрави от Юлия Кожухарова!
    Соня, днес за обяд приготвих Фетучините със сос Алфредо,който направих от сирене Крема и прясно мляко.Стана много вкусно ядене!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за доверието и хубавите думи, Юлия!Радвам се, че рецептите ви допадат!Правиш ме щастлива с твоите отзиви!специални поздрави на цялото семейство!

      Изтриване
  9. Много се радвам, че попаднах на този блог! Страхотни идеи, лесни за приготвяне и старателно обяснени! :)
    Поздрави,
    от една улеснена вече домакиня ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Жулиета и добре дошли в Моето сладко хоби! Много се радвам, че рецептите ви допадат, целта ми е точно такава , да помагам на начинаещи кулинари! Благодаря ви! Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Не пропускайте новите публикации!

Follow