Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (191) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (125) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (85) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

вторник, 24 април 2012 г.

Фетучини Алфредо с пиле - паста със сметанов сос

Фетучините са вид италианска паста от твърда пшеница, на тънки ленти, навити на руло.Тази рецепта има много варианти, сос Алфредо може да се приготви със сметана, със сметана и мляко, с мляко и брашно, с мляко и крем сирене и пармиджано.Сосът носи името наAlfredo Di Lelio, който е италиански ресторантьор, притежавал ресторант в Рим в началото на 20 век.
В  американския вариант сосът Алдредо често се комбинара със зеленчуци (броколи), пилешко и скариди.


 Аз използвах сметана и прясно мляко и добавих лук, пилешко филе и грах. Ароматно заради маслото, чесъна и виното, с богат вкус на сметана и сирене.
 

 Продукти 
 за 2 порции

  • 150 г фетучини
  • 1 с.л.масло + 1 с.л. зехтин
  • 200 г пилешко филе
  • 1 с.л. масло + 1 с.л. зехтин
  • 1 глава стар лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1-2 с.л. ароматно бяло вино
  • 1 каф.чашка замразен грах
  • 100 мл сметана
  • 100 мл прясно мляко
  • сол, черен пипер
  • 50 г настърган кашкавал

 Калории - общо 1677 Ккал
на 1 порция   838 Ккал

 Приготвяне

  • пастата се сварява според указанията на опаковката .н амоята пишеше 5 минути, но на мен ми се видя ного малко и я варих 7 минути
  • отцежда се и се измива със студена вода
  • през това време месото се нарязва на лентички
  • в тигамн се загряват 1 с.л. масло и 1 с.л. зехтин
  • месото се запържва за 3-4 минути до златисто, изважда и се оставя настрани
  • в същия тигансе добавят по 1 с.л.масло и зехтин и се заушават нарязаните на ситно кромд лук и чесън, добавя се виното и готвенето продължава до омекване на лука
  • прибвя се замразения грах и се разбърква
  • добавят се сметаната и млякото, разбърква се до завиране
  • прибавя се половината настърган кашкавал и се бърка до разтопяването му.Ако стане много гъсто, може да с еразреди с малко вода от варенето на пастата
  • отдръпва се от огъня и се изсипва месото в соса
  • фетучините се разпределят в чинии, а върху тях се изсипва от соса и се наръсва настърган кашкавал

13 коментара:

  1. Ооооо Сонче Изглежда толкова апетитно. Благодаря ти, че сподели с нас!
    Хубав и слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Вкусотийка, а и няма как иначе, щом е приготвено от теб!:)

    ОтговорИзтриване
  3. УХХХ ..че красиво и пъстро си го направила...
    Прекрасно предложение Сонче,ухае невероятно.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Много вкусно ястие и толкова красиво поднесено!
    Веднага ме плени!Поздравления!
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  5. Вълшебно изглежда пастата ,Сонче и знам много вкусно !
    Хубава вечер и прегръдка от мен !

    ОтговорИзтриване
  6. Ммм, любимото ми :) Не бих отказала една порция - много обичам комбинацията на пиле със сметана, а с паста съм сигурна, че е още по-вкусно. Сонче изглежда страхотно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Благодаря Дианка, Кенди, Здравче, Ваня, Мира, Габи, много сте мили!Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  8. HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO”
    We have the pleasure to tell you the history of our grandfather Alfredo Di Lelio, creator of this recipe in the world known.
    Alfredo di Lelio opened the restaurant "Alfredo" in Rome nel 1914, after leaving his first restaurant run by his mother Angelina Rose Square (Piazza disappeared in 1910 following the construction of the Galleria Colonna / Sordi). In this local spread the fame, first to Rome and then in the world, of "fettuccine all'Alfredo". In 1943, during the war, Di Lelio gave the local to his collaborators.
    In 1950 Alfredo Di Lelio decided to reopen with his son Armando (Alfredo II) his restaurant in Piazza Augusto Imperatore n.30 "Il Vero Alfredo", which is now managed by his nephews Alfredo (same name of grandfather) and Ines (the same name of his grandmother, wife of Alfredo Di Lelio, who were dedicated to the noodles).
    In conclusion, the restaurant of Piazza Augusto Imperatore is following the family tradition of Alfredo Di Lelio and of his notes noodles (see also the site of “Il Vero Alfredo” http://www.alfredo-roma.it/)
    Best regards Alfredo e Ines Di Lelio

    ОтговорИзтриване
  9. Пооздрави от Юлия Кожухарова!
    Соня, днес за обяд приготвих Фетучините със сос Алфредо,който направих от сирене Крема и прясно мляко.Стана много вкусно ядене!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за доверието и хубавите думи, Юлия!Радвам се, че рецептите ви допадат!Правиш ме щастлива с твоите отзиви!специални поздрави на цялото семейство!

      Изтриване
  10. Много се радвам, че попаднах на този блог! Страхотни идеи, лесни за приготвяне и старателно обяснени! :)
    Поздрави,
    от една улеснена вече домакиня ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте Жулиета и добре дошли в Моето сладко хоби! Много се радвам, че рецептите ви допадат, целта ми е точно такава , да помагам на начинаещи кулинари! Благодаря ви! Поздрави и да ви е сладко!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...