Етикети

агнешко (7) баница (27) без глутен (11) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (132) гарнитура (27) гост (9) гостуване (1) десерти (186) домашно консервиране (6) дребни сладки (29) дулче де лече (1) есен (32) желирано (28) за празник (102) заек (3) закуски (60) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (8) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (31) крок пот (3) круши (10) лесно (124) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (19) патица (2) пилешко (47) пити (17) плодове (70) постно (34) празник (9) предястие (57) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (23) салата (14) свинско месо (26) сладкиш (84) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (51) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (15) ягоди (28) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

неделя, 4 март 2012 г.

Панакота с кисело мляко




Продукти


  • 400 мл течна сметана - животинска
  • 3 с..л. захар
  • 400 г кисело мляко - 1 кофичка
  • 2 пак. желатин - 20 г
  • 3 ванилии, или есенция
  • 2 с.л. мед
  • портокалова кора
  • пресни плодове


 Калории - общо 2500 Ккал


 на 1 порция  

Приготвяне
  • сметаната се загрява със захарта,  но без да завира.
  • желатинът се накисва в 100 мл вода за 2-3 мин. и след това се загрява на МВ за 2 мин.
  • изсипва се при сметаната и се разбърква
  • добавят се медът и ароматите
  • и киселото мляко
  • плодовете се нареждат на дъното на форма за желиране и внимателно се изсипва върху тях кремът
  • оставя се в хладилник за няколко часа , докато се желира
  • обръща се в чиния за сервиране, като око е необходимо формата първо се потапя за 20 сек. в гореща вода





5 коментара:

  1. Сонче чудесни са тези желирани кремчета, направо неустоими :)
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Великолепни десертчета,Соня!Особено за лятото,макар че аз ги харесвам целогодишно!Ягодките също са вкусна и непреходна класика!
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря Диана, Роси!Много сте мили, а кремчетата ни станаха любими защото освен,че са много вкусни са и ниско калорични така приготвени с кисело мляко:)
    Хубава седмица ви желая!

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте, искам да попитам дали ще стане с растителна сметана/сладкарска/,защото в моя малък град не успявам да намеря животинска?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. здравейте, мисля, че ще стане, но вкусът е различен.А, и не трябва захар защото сладкарската сметана е подсладена.Може да погледнете тук за желирано кисело мляко http://mysweethobby.blogspot.com/2011/11/blog-post_21.html и да комбинирате.Успех, и благодаря за проявения интерес! Ще се радвам да споделите за резултата! Поздрави!

      Изтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...