Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (193) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (126) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (71) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (51) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (30) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

неделя, 4 декември 2011 г.

Еклери по рецептата на Йоли и карамелена заливка

Няма да описвам защото Йоли всичко е описала подробно :) тук

Можете да използвате и идеята за елхичката!
Аз направих половин доза, тъй като сме само двама:).









 

Единствената ми добавка е, че ме домързя да варя крем и използвах Ванилов крем на Доктор Йоткер без варене, който разбих с 300, вместо с 400мл прясно мляко и напълних еклерите с крем и малиново сладко.

Заливката е от шоколад Милка- млечен, смесен с малко масло и разтопен за 30 сек. на МВ.

Ето и големината - малките са колкото лешник, преди изпичане, а по-големите са колкото орех, преди изпичане.След изпичане се удвояват.
Печенето е за около 15 минути.
Общото време за приготвянето, заедно с пълненето, което е най-пипкавата част е около час.



 Да ви е сладко!
Оказа се , че моят главен дегустатор ги предпочита с ''онова кафявото, като в сладкарницата''.
Разрових се насам -натам и открих само идеи за стопени бонбони лакта.Което не ме устройва защото не знам от къде да си намеря.
Направих
Карамелена заливка

Продукти
3-4 с.л. захар
2 с.л.течна сметана

Приготвяне

Захарта се карамелизира и бързо с разбъркване се прибавя сметаната.Веднага се заливат еклерите.Отначало заливката е твърда, но след това омеква от крема.


















Няма коментари:

Публикуване на коментар

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...