Етикети

агнешко (7) аспержи (2) баница (27) без глутен (14) Бетоловото (15) бутер тесто (17) българска традиционна кухня (134) великден (1) гарнитура (29) гост (9) гостуване (1) десерти (192) домашно консервиране (6) дребни сладки (31) дулче де лече (1) есен (32) желирано (29) за празник (103) заек (3) закуски (61) запеканка (9) италианска кухня (34) кайма (22) кайсии (9) картофи (22) карфиол (1) кексчета (21) киноа (2) китайска кухня (8) кифлички (10) кокос (1) кремове (33) крок пот (3) круши (10) лесно (125) меню за (1) морски дарове (1) награди (2) напитки (4) нахут (3) Ники готви (9) основни ястия (144) паста (20) патица (2) пилешко (47) пити (18) плодове (70) постно (36) празник (9) предястие (58) пуйка (1) пътешествие (11) риба (21) с мая (25) салата (15) свинско месо (26) сладкиш (86) сос(дип) (1) спанак (26) супа (27) тестени (54) тиква (8) тиквички (17) торта (50) френска кухня (26) хлебопекарна (2) хлебчета (6) череши (8) чиа (2) чийзкейк (13) чия (2) шоколад (29) ябълки (16) ягоди (29) яйца (7) ястия без месо (46) ястия с пилешко филе (34) ястия с телешко месо (13)

търся в този блог

събота, 19 ноември 2011 г.

Боб на фурна

Едно традиционно ястие, което всеки прави по свой начин.
Предлагам моята рецепта.
Продукти за 3-4 порции
  • 300 г зрял боб
  • 2 стръка праз лук
  • 1 голяма глава кромид лук
  • 3-4 печени червени чушки
  • 2-3 моркова
  • 50 мл олио
  • 100 мл ч.вино
  • 1ч.л. червен пипер
  • черен пипер
  • джоджен
  • 300 г домати от консерва, нарязани на кубчета
 Приготвяне
Фасулът се кипва за 7-8 минути и водата се изхвърля.Залива се отново и след завирането се изключва.Оставя сее да престои с водата за няколко часа и се вари до готовност(или се сварява веднага)
Отцежда се, като водата се запазва.
В по-дълбок съд се сипва олиото и виното и  се задушават праза, нарязан на колелца, кромидът, на едро нарязан и морковите, на кръгчета.
Когато лукът и морковите омекнат, се добавят едро нарязаните червени чушки,  и доматите.
Посолява се и се слагат подправките - червен пипер, черен пипер, джоджен .
Разбърква се, задушава се още 3-4 минути и се изсипва в тавичка или глинен съд. Долива се от водата , в която е врял боба - да не го облива.
Пече се на 200С докато се образува златиста коричка.







2 коментара:

  1. Правих преди известно време печен боб, който се различава малко от твоя. Но както си казала ти, всеки го пршготвя по свой начин.:-)) Твоят също ми допада и съм убедена, че се е получил много вкусен.:-))
    Поздравления за рецептата!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за вниманието и милите думи, Мони!Приятно блогърстване:)!

    ОтговорИзтриване

Благодаря ви за отделеното време! Вашите коментари са изключително важни за мен!
* Временно е активирана предварителната проверка на коментарите поради рязко увеличилия се СПАМ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...